Egyéni edzés Football Blog
2020-07-26
2 perc olvasási idő

Június, Július- Edzőtáborok és szezonkezdet

Sziasztok!

Rendkívül eseménydús két hónapot hagyhatunk magunk mögött, aminek nagyon örülök, hiszen felgyorsultak az események és végre helyreállt a rend a vírushelyzet után. Vannak pesszimista és optimista hírek is a jövőre nézve a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, de azt gondolom, hogy nem kell veszélyben éreznünk magunkat és tudunk ismét egy sikeres felkészülést produkálni a gyerekeknek az előttük álló szezonra.

Úgy gondolom, hogy sikerült két nagyon sikeres és élményekben gazdag nyári tábort rendezni. Az első inkább a kisebb korosztály számára volt megtartva, ami nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk is nagyon szórakoztató (és fárasztó) volt. Nagy sikert aratott a Bajnokok Ligája, az angol órák, illetve az ebéd után elfogyasztható jégkrém, ami nélkül természetesen nem az igazi egy nyári tábor. A második egy hétvégi 2 napos edzőtábor volt idősebb játékosoknak U12-től egészen U19-ig. Napi 2-3 foglalkozást tartottunk 35 fokban, úgyhogy mindenkinek volt lehetősége megtapasztalni a saját tűrőképességének a határát. Többek közt erősítés, edzés a Balaton parton és táplálkozási tanácsadás szerepelt az elég sűrű programban.


Külön öröm, hogy Július elején sikerült összehozni az első holland túrát egy játékosnak, aki felvételt nyert a hágai egyetemre és mellette szeretne focizni is, ezért a Total Control focisulin keresztül segítünk neki csapatot találni Hágában és környékén.

Mivel nálunk a szünetben sem volt megállás ezért egész nyáron fogadtuk a jelentkező gyerekeket egyéni edzésekre. Jelen pillanatban 32 aktív játékos jár hozzánk és sikerült 2 új edzőkollégát is felvenni a csapatunkba, akik segítik az edzéseket, illetve a jövőben biztos, hogy bekapcsolódnak abba a mentorprogramba, amit szeptembertől szeretnék elindítani. A nyári forróságot sem könnyű elviselni minden nap a műfüves pályán ezért hamarosan egy új együttműködést jelenthetünk be egy közeli klubbal, ahol lehetőségünk lesz rendes füves pályán edzeni a gyerekeket heti legalább 1 alkalommal.

Szakmai szempontból azt gondolom, jó állapotban vannak a srácok. Az elkövetkezendő pár hét kizárólag az átadás-átvételek gyakorlásáról, csiszolásáról fog szólni különböző házi feladatokkal és videós felvételekkel. A mozgáskoordináció láthatóan a legtöbb játékosnál fejlődni látszik. A kisebb csoportoknál az ügyességi feladatok lesznek előtérben kizárólag labdával.


Munka tehát bőven van, aminek nagyon örülünk, hiszen ez azt mutatja, hogy szeretnek járni edzésre a gyerekek és jól érzik magukat a mi társaságunkban. Mi mindent megteszünk, hogy ez így is maradjon!

Találkozunk a pályán,

Kelemen Bálint

Megosztás Facebookon